2012. június 25., hétfő

Kémes Hármas (This Means War)


"A gyerekkori barátságoknál csak egy valami erősebb. A szerelem. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök kötelességtudatát csak egy valami írhatja felül: a barátság. Vagy a szerelem. Két régi jó cimbora (Tom Hardy és Chris Pine) megzavarhatatlannak tűnő kapcsolatát alaposan összezavarja, hogy mindketten fülig beleesnek egy csajba (Reese Witherspoon). Máskor a versengés ritkán fajul tovább néhány pofonnál: ám ebben a speciális esetben fel kell készülnünk valami egyébre: a vetélkedő szerelmesek ugyanis nemcsak igen jól ismerik egymást, de a világ legveszélyesebb, legtitkosabb szervezetének jól kiképzett, nagyon titkos ügynökei is.
A szerelmi torzsalkodást így aztán fegyverdörgés kíséri, a nőt akarják mindenáron. A küldetés nem lehetetlen. Csak romokban hever utána New York." (port.hu)

Gondolatok a filmről

Mostanában leginkább az olvasással, valamint sorozatnézéssel voltam elfoglalva. Ma délután – miután sikeresen eltűntettem egy óriás méretű hamburgert – egy kis pihenésre vágytam, mellé pedig valami jó filmre, ami elszórakoztat ebben a melegben.
Néhány hete már kiszemeltem magamnak ezt a kémszerelmi történetet, mert az ajánló igen csak viccesre és akciódúsra sikeredett, továbbá nagyon bírom Reese Witherspoont, így hát üsse kő, megnyomtam a play gombot.
Az alaptörténet egy jól bevált sablon: a szerelmi háromszög. Adott két alfahím, akik ugyanarra a csinos kis nőcire igyekeznek rátenni a hatalmas praclijukat, ami persze számos bonyodalom elindítója. Ami egy kicsit megfűszerezi az alapfelállást, az a tény, hogy eme két férfiú a CIA alkalmazásában álló titkos ügynök, így idejük legnagyobb részét a rossz fiúk hajkurászásával, lövöldözéssel, verekedéssel, megfigyeléssel és egyéb szuperfiús dolgokkal töltik. Nem mellesleg legjobb barátok. És itt jön közbe a Nő.
Lauren okos, vidám, vicces és nem mellesleg szép is. Amennyire sikerült kisilabizálnom valamiféle fogyasztóvédőként dolgozik, különféle termékeket tesztel, vajon mennyire bírják a gyűrődést. Néha lángszóróval esik neki a serpenyőknek, máskor meg vízsugárral öntözi az ablakokat. Vicces meló lehet, nem is értem mért akar mindenki értelmiségi pályára menni. Nehéz elhinni, hogy egy ilyen eredeti csajnak nincs egy jóravaló pasas az életében, pedig így van. Lauren sok mindentől tart, például a sorozatgyilkosoktól és egyéb emeletes hülyéktől. Bezzeg a barátnője nem szívbajos, mindig megmondja neki a frankót, és suttyomban felteszi Lauren adatait egy társkereső oldalra, ahol aztán az egyik szupertitkos ügynök, nevezetesen Tuck rá is bukkan.
Tuck izmos alfahím külseje ellenére igazi jófiú. Van egy hét éves kisfia és egy félresikerült kapcsolata, így hát nem szívesen vinné vásárra a bőrét. Frank persze támogatja, hogy minél előbb szálljon vissza a lóra. Frank jófiúnak tűnik, de mégsem az, még a szeme sem áll jól. Igazi nőcsábász, aki minden nőt komolyan vesz, de csak egyetlen éjszakára. Merő véletlenségből ő is megismerkedik Laurennel a DVD kölcsönzőben, ahol kevés erőfeszítéssel fel lehet szedni magányos, önbizalom hiányos nőket egy-egy fordulóra. Lauren azonban nem ilyen nő, és itt kezdődnek a bonyodalmak.
Tudom, hogy nem valami mélyen elgondolkodtató alkotással állunk szemben, ami tele van eredeti megoldással, viszont a helyzetkomikumok elszórakoztatnak. Jó kis adok-kapok szövegek mennek oda-vissza a két férfi között, akik olyan lendülettel és hévvel igyekeznek megnyerni maguknak Laurent, mintha az életük múlna rajta. Nem átallanak ehhez bevetni minden trükköt, kütyüt, eszközt, embert, esőt, kábító nyilat stb. S közben a Nő őrlődik, hiszen két alfahím között kell választania, akikben túlteng a tesztoszteron, s nem mellesleg mindkettő szuper jóképű és már attól peteérése van az ember lányának, ha rájuk néz. Persze minden problémára akad megoldás, néha a józanész a segítségünkre siet, máskor meg egy felénk száguldó terepjáró segít meghoznunk életre szóló döntéseinket. Kinek a pap, kinek a papné ugyebár.
Ideális film egy kis könnyed kikapcsolódáshoz, szórakozáshoz. Pároknak is ajánlott hiszen, van benne jóképű férfi és szerelmi huzavona a nőknek, akciójelenetek, csihi-puhi, robbantgatás, karambolhalmaz pedig a férfiaknak, így egyik fél igényei sincsenek háttérbe szorítva. A vége pedig szerintem tökéletes, én pont ezt a végkifejletet módoltam ki magamban és örültem, hogy bejött. Távkapcsolóra fel, lássuk csak Lauren kit kedvel!

Imdb: 6.4/10 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése